Predstavljamo Vam oblike i paletu boja koju smo izdvojili iz Qualatex ponude a na kraju stranice se mogu naći dostupne veličine i oblici lateks balona: Qualatex baloni se mogu pohvaliti osobinama izuzetnog kvaliteta, izdržljivosti i postojanosti boja i oblika na različitim vremenskim i drugim uslovima koji se smatraju neprijateljskim za izdržljivost balona.
U našoj prodaji i dekoracijama koje izrađujemo koristimo isključivo balone renomirane američke kompanije “Qualatex” koja se smatra jednom od vodećih, ako ne i prva kompanija u svijetu balonske industrije.Jedina mana ovakvih balona jeste da se ne mogu reciklirati.Balon se formira kad se porculanska ili aluminijska forma potopi u smjesu i osušena guma se kao presvlaka skine s forme.
Dobra osobina lateks balona jeste da su biorazgradivi i ekološki prihvatljivi.Lateks baloni se dobijaju iz soka “gumenog” drveta, hevea brasiliensis. U procesu proizvodnje balona, sok se kombinira s pigmentom i koagulantima i stvara se potrebna smjesa za proizvodnju.